17 ene 2011

Manual de vegetació  /  Manual de vegetación

Quan busquem informació d’una planta podem recórrer a llibres especialitzats que es poden adquirir a una llibreria o en préstec a la biblioteca o si no d’una manera molt més fàcil consultant per Internet on i trobarem infinitat d’entrades que fan referència a la planta que busquem. Fins aquí molt bé, però quant comencem a llegir la informació ens adonem que parla de condicions ambientals i dades climàtiques de la planta que no s’avenen en el nostre entorn o parla d’unes condicions de cultiu per a la planta que no són possible de fer-los aquí si no es disposa d’hivernacle amb calefacció.
Això passa perquè gran part d’aquesta informació ve de fora del nostre país. Països com el Regne Unit, França, països tropicals, Estats Units, etc. que editen aquesta informació, són grans experts en jardineria i paisatgisme però evidentment parlen de plantes que funcionen molt bé en els seus respectius països on les condicions ambientals solen ser molt diferents de les nostres.
El Manual de Vegetació és un llibre de plantes d’aquí, i que parla d’unes plantes pels jardins d’aquí. Aquest manual és un document més del projecte del jardí i on s’hi explica les necessitats de cada una de les plantes del projecte i per fer-lo s’han contemplat quines són les condicions ambientals i climatològiques especifiques del lloc on anirà el jardí i així es pot escollir quines són les plantes que sabem segur que hi podran viure i créixer sense problemes.  A més  de cada una de les plantes s’hi explica quines són les necessitats que té cada una de les plantes i quines són les feines de manteniment, per exemple: fertilització, tipus de substrats, èpoques de floració, podes, malalties i tractaments, regs, etc.



El Manual de Vegetación es un libro de plantas de aquí, y que habla de unas plantas para los jardines de aquí. Este manual es un documento más del proyecto del jardín donde se encuentran detalladas las necesidades de cada una de las plantas del proyecto y para ello se han contemplado las condiciones ambientales y climatológicas específicas del lugar donde irá el jardín y así se podemos determinar cuáles serán las plantas que seguro que podrán vivir y crecer sin problemas. Además, de cada una de las plantas se cuenta cuáles son las necesidades que tiene cada una de ellas y cuáles son los trabajos de mantenimiento que hay que hacer, por ejemplo: fertilización, tipos de sustratos, épocas de floración, podas, enfermedades y tratamientos, riegos, etc.

Cuando buscamos información de una planta podemos recurrir a libros especializados que se pueden adquirir en una librería o en préstamo en la biblioteca o si no de una manera mucho más fácil consultando por Internet donde encontraremos infinidad de entradas que hacen referencia a la planta que buscamos. Hasta aquí muy bien, pero cuando empezamos a leer la información nos damos cuenta de que habla de condiciones ambientales y datos climáticos de la planta que no se avienen en nuestro entorno o habla de unas condiciones de cultivo para la planta que no son posibles de disponer de ellas si no se tiene un invernadero con calefacción.

Esto ocurre porque gran parte de esta información viene de fuera de nuestro país. Países como el Reino Unido, Francia, países tropicales, Estados Unidos, etc. que editan esta información, son grandes expertos en jardinería y paisajismo pero evidentemente hablan de plantas que funcionan muy bien en sus respectivos países donde las condiciones ambientales suelen ser muy diferentes de las nuestras.

No hay comentarios:

Publicar un comentario