16 mar 2011

Ferides / Heridas
A vegades per raons sanitàries o per seguretat cap a les persones cal podar una branca d’un arbre. El resultat és l’aparició d’una ferida que l’arbre començarà a curar-la de la mateixa manera que ens passaria a nosaltres. Els arbres fabriquen una mena de crosta que se’n diu llavi de cicatrització que va creixen molt a poc a poc per sobre de la ferida fins a tapar-la completament (pot trigar anys a curar-se).
 A veces por razones sanitarias o por seguridad hacia las personas hay que podar una rama de un árbol. El resultado es una herida que el árbol comenzará a curarla de la misma manera que nos pasaría a nosotros. Los árboles fabrican el callo que crece muy lentamente por encima de la herida hasta taparla completamente (puede tardar años en curarse).
Aquestes imatges són una mostra d’aquest procés de curació que els arbres van fent fins a arribar a tapar la ferida i aquí podeu veure bé el resultat final de la ferida tota recoberta per aquest llavi de cicatrització. Us convidem a que si trobeu ferides com aquestes els hi feu una fotografia i ens les feu arribar per penjar-les al blog.  
 Estas imágenes son una muestra de este proceso de curación que los árboles van haciendo hasta llegar a tapar la herida y aquí podéis ver bien el resultado final de la herida toda recubierta por este callo. Os invitamos a que si encontráis heridas como éstas, les hagáis una fotografía y nos las mandéis para colgarlas en el blog.

No hay comentarios:

Publicar un comentario